maanantai 17. toukokuuta 2010

Valjasvinkki



Jos mielii hankkia valjaat karvatornadolle jo pentuiässä, täältä tulisi yksi vinkki. Itse olen ollut tosi tyytyväinen siihen, että valjaat tuli hankittua. Oodikin kun on ollut melkoinen säntäilijä, niin hihnassa kulkemista on ollut turvallisempi opetella leveän pannan lisäksi myös valjaiden kanssa.

Olin ihan varma, ettei alle 12 viikkoiselle Oodille hankitut valjaat enää mene neitosen päälle nyt kun ikää on jo lähes 6kk. Tänään ne kuitenkin jälleen otin naulakosta esiin ja päätin että testataan. Ei olla käytetty valjaita epäonnisen koirapuistoreissun jälkeen kun piti käyttää sitä kurapukua paketin takia ja muutenkin kun ulkoilu on rajoittunut lähinnä pieniin nurkkapisseihin nyt viime aikoina. (Lähes tuliterä Hurtan kurapuku on muuten myytävänä jos jotain snautserinkokoista sattuu kiinnostamaan! Laitan siitä myöhemmin vielä vaikka erikseen päivityksen tänne.)

Ja menihän ne. Kyseessä on siis Topcanis -merkkiset heijastinsäätövaljaat kokoa S, säätövaraa riittää vaikka niitä hintalapussa kuvailtiinkin "mäyräkoiralle sopiviksi". Paimensukuinen ehkä sitten on lapinkoirien joukossa se pituudeltaan mäyräkoiramaisin ;) Itse maksoin näistä 17 euroa, mikä ei minusta ole paha hinta siihen nähden että käyttöikä on kuitenkin vasta pennulla näin pitkä.



Selän päällä oleva pätkä, johon remmikin kiinnitetään, ei tosin ole kovinkaan pitkä eikä siinä ole säätövaraa. Kuitenkin se tuntuu vielä ihan sopivalta kun noita muita valjaiden osia voi säätää niin hyvin. Tärkeintä on tietty tsekata että koiruus pystyy hyvin liikkumaan valjaiden kanssa. Edelleenkään säädöt eivät ole ihan tapissa, joten nämä menevät Oodin päälle vielä jonkin aikaa riippuen kuinka nopeasti tyttö meinaa vielä kasvaa. Sitten hankitaankin sellaiset kunnon "kauhukahvalliset" valjaat.


Huomatkaa tuo kaunis väritys rinnassa :)

Koiruuksen kasvutahti on toki jossakin määrin yksilöllinen, mutta nämä valjaat toimivat ainakin meillä. Säädettävät valjaat suosittelen kuitenkin hankkimaan, jos valjaat pennulle haluaa ostaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti