perjantai 17. toukokuuta 2013

Tarkit!

Vihdoin koitti se päivä, mitä olen kauan jo jännittänyt - Oodin terveystarkit. Dindindindii. Pompentautituloskin kerkesi tulla ihan vasta ja sen osalta Oodi todettiin terveeksi!

Suunnattiin keskiviikkona Helsingin Pitäjänmäessä sijaitsevaan Mevetiin Per Axelssonin luo silmien, lonkkien, kyynärien ja polvien tsekkausta varten. Ehdottomasti eniten pelotti vasemman kintun tilanne, vaikka tapaturmainen sääriluun kyhmyn murtuma aikoinaan operoitiinkin onnistuneesti.

Oodiakin jännitti odotushuoneessa. Oo istuskeli ja makoili rauhassa, mutta piippailu ja vinkuminen kertoi jänskätyksen olevan päällä. Aina tilaisuuden tullen Oodi myös pyrki määrätietoisesti ulko-ovea kohti. Oodi antoi kyllä nätisti tutkia kaiken ja pysyi paikallaan, vaikka selvästi näin, ettei oltu Oon lempipaikassa. Ymmärtäähän sen, ja sitäpaitsi itseänikin jännitti niin paljon, että ei ihme, että se tarttuu koiraankin.

Ensiksi lääkäri tsekkasi Oodin silmät. Täysin terveet. Ihana juttu!

Sitten pistettiin neitoon makaroniainetta ja suunnattiin röntgenin puolelle odottamaan lötkistymistä.

Leikanneen lääkärin kanssa oli aikoinaan puhetta, että mikäli jotain oireilua ilmenee, leikattu kinttu on ehdottomasti kuvattava. Johannan ja Anun kanssa sovittiinkin, että kun Oodilta kerran kuvataan joka tapauksessa kyynärät ja lonkat, niin otetaan samalla rauhoituksella kuvat myös vasemmasta polvesta. Virallinen polvitarkastushan tehdään pelkästään polvia tunnustelemalla (tämä sujui lääkäriltä niin nopeasti, etten ehtinyt edes huomata!). Polvet näkyivät edestäpäin lonkkakuvissa ja vasemman polven sivulta otettiin vielä lisäkuva. Kysyin Axelssonilta, pitäisikö leikatun jalan kinnertä kuvailla, mutta hän ei nähnyt tarvetta sille, vaikka kinnertä pidettiinkin hassussa asennossa murtuman paranemisvaiheessa. Uskoin asiantuntijaa ja jätettiin ottamatta.

Ja se kauan pelätty tuomio? Kuvannut lääkäri arvioi kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja lonkat noin B. Lisäkommenttina sanoi vielä, että ei nivelrikkomuutoksia vasemman takajalan polvessa. Molemmat polvet olivat kuulemma ihan siistit. Kennelliitossahan kuvat arvioidaan lopullisesti ja vielä toki riittää jännitettävää, mutta VOI MIKÄ HELPOTUS JO NYT. Kuvannut lääkäri ei havainnut mitään hälyttävää ja nyt näyttäisi siis siltä että Oodi on täten selvinnyt leikkauksesta ilman luihin tai niveliin liittyviä muutoksia!

Oodin heräämistä klinikan odotusaulassa odotellessa vierähti pari kyyneltä poskelle. Tällä kertaa ilosta :)

2 kommenttia:

  1. Onnea Oodilaiselle ja emännälle hienosta tuloksesta! Ja miten ihanaa ettei siitä pentuaikaisesta tapaturmastakaan näkynyt jälkeäkään. :)

    VastaaPoista
  2. Onnea teille hyvistä terppatarkki- tuloksista! Toivottavasti lonkat tulevat samoina takaisin, vaikka eihän se haittaa jos ne A:ksikin siellä muuttuvat ;)

    VastaaPoista