perjantai 14. lokakuuta 2011

Aina nälkä

No siis. Koirathan muistuttavat aina omia ihmisiään jossain määrin, ja meitä ainakin Oodin kanssa yhdistää ahneus. Ruoka toimii molemmilla melkein kaikissa jutuissa hyvänä motivaattorina.

Ostin tässä taannoin itselleni Pirkan luomutattaripuurohiutaleita, lähinnä siksi, että tuotteen nimi kuulosti niin hienolta. Aika tosi vastuullista syödä luomua ja aika tosi hifistelyä syödä tattaria jonkun perus ruispuurohiutaleiden sijaan. Ja jo siitä syystä luomutattaripuuro maistuisikin varmasti taivaalliselta ja saisi arjen aamut tuntumaan juhlahetkiltä. Toisin kävi, ei uponnut tattaripuuro tähän naiseen. Jokin outo sivumaku sai meikäläisen yökkimään niinä molempina kertoina kun yritin hiutaleista tehtyä tattaripuuroa syödä (tt eli tärkeä tieto: ekakerralla voisilmän ja tokalla kerralla mustikkakeiton kanssa).

Puuronjämistähän oli tietty kipattava osa kokeeksi karvaisen biojäteastian kuppiin ja seurattava, että kelpaako ihan sellaisenaan vai pitäisikö tarjota muuhun ruokaan sekoitettuna. Sinne upposi ja kupinkin nuoli huuuooolelliseeesti. Ja tämä on nyt toistunut useampaan kertaan, kun olen sekoittanut puuroa muun ruuan joukkoonkin. Ei ollut J.A.U Yrjölä ihan väärässä kun puuroja koirilleen keitteli.

Onni on luomutattaripuuroa arvostava koira.

3 kommenttia:

  1. Hahaa! Olipas kiva huomata, että muillakin luomutattari tökkii. Haudutin jopa ryyneistä piiitkän kaavan mukaan - ja ei. Ei mene alas. Tuskin se luomuton toisi parempaa tulosta?
    Koiralle - lappari Hänkin - kelpas sentäs hyvin. Tämä meijän piski on sentäs pirun ranttu eikä puuroja syö!

    Merkillisiä nuo koirain mieliteot.

    -Pöö-

    VastaaPoista
  2. Yyyyyh. Tattari on KAMALAA (mie kaikkiruokainen harvasta ruuasta niin sanon, mutta tattarissa menee raja). x) Noh, en mie koiranruokaakaan itte söisi, että ehkä sillä logiikalla ei ihme, että koiralla maistuu. :D Hyvä, ettei mene ryynit hukkaan... :)

    VastaaPoista
  3. Pöö: Mää harkitsin jo hetken että kokeilisin noita ryynejä että olisko ne parempia kuin ne ostamani hiutaleet. Onneksi kommentoit, taitaa jäädä ne ryynit hankkimatta ;) Tattari on tattari, oli se sitten hiutaleina, ryyneinä, luomuna tai luomuttomana... Onneksi koirat sentään tykkää!

    Elina: No kun määkin oon tosi kaikkiruokainen ja harvoin käy niin, että oikeasti ei vaan joku ruoka mene alas. Mikä lie aromi siinä tattarissa on että koiralle se on suurinta herkkua ja emäntää oksettaa.

    Ruuasta puheenollen, ostin viime viikonloppuna Rahulan rehusta Oodille herkuksi muutaman kuivatun "sonninsudin" pätkän, kun on joskus ennenkin syönyt niitä. Annoin Oolle yhden tuhottavaksi ja hetken päästä koko kämpässä leijui ihan jäätävä virtsan haju. Sitä nimenomaista sutia ei vissiin ollut mitenkään pesty ennen kuivaamista... Yleensä en karsasta mitään koirien herkkuja, kun musta on vaan hyvä, että koirat syö niitä elukoiden osia mitä ihmiset ei syö, mutta tuo pissanhajubonus oli mulle pikkuisen liikaa, Oodia ei yllättäen haitannut yhtään :D

    VastaaPoista