tiistai 2. huhtikuuta 2013

Tuo paholaisen kapistus

Havahduin tänään siihen todellisuuteen, että käytän Oodilla valjaita ja fleksiä aika monilla ulkoilureissuilla pikapissatuksista pidempiin reissuihin. Kahdeksan metrin fleksiä.

Muutama vuosi sitten olisin väittänyt ennemmin seisovani päälläni puoli tuntia kun käyttäväni terroristia säännöllisesti ulkona fleksinnokassa. Edelleen olen kyllä sitä mieltä, että väärin käytettynä fleksi on ihan helvetillinen kapistus sekä sen käyttäjän että kaikkien ympärillä olevien kannalta. Mutta oikein käytettynä oikeassa ympäristössä aikuisella koiralla se kyllä toimii ihan mainiosti. Maalaisjärjen käyttö on sallittua.

Parasta ehkä onkin, kun on sellainen koiruus että voi tilanteen mukaan käyttää sopivimpia ulkoilutusvermeitä. Tyytyväisenä se ulkoilee, oli toimintasäde sitten kolme tai kuusitoista metriä.

3 kommenttia:

  1. Hehee, kuulostaapa tutulta tuumailut. Miehän melkein suutuin, kun joku vuosi sitten silloinen kepo toi Niuniulle fleksin. "Ei me mitään fleksillä tehdä! Kauhean epäkäytännöllinen ja turha kapistus!" Niin vain on ääni kellossa muuttunut käytännön myötä. Monissa tilanteissa vallan mainio ja kätevä kapistus ja meilläkin useamman kerran viikossa usein käytössä (ja nyt Niun juoksujen aikaan melkein päivittäin)!

    Oppia ikä kaikki... :)

    VastaaPoista
  2. Fleksi on kyllä oikein mainio kapistus! Eivät huonot käyttäjät hyvää välinettä pilaa, vain oman maineensa.

    VastaaPoista
  3. Ennen Wiimaa meillä vieraili säännöllisin väliajoin vanha herra borderterrieri 'terapiakoirana', sitä ulkoilutin pääasiassa fleksissä. Se oli oikein toimiva, piti vaan muistaa että siinä on stop-nappi, mutta sitten saattoi sopivissa kohtaa hölläillä :)
    Wiiman kanssa on liian aikaista vielä, ensin pitää saada pimun hihnakäytös luotettavaan kuosiin.

    VastaaPoista