tiistai 12. toukokuuta 2015

Katselmusarvostelut 2015 ja kinttukuulumisia


Lykky on päässyt viime aikoina pöhelöimään metsään itsekseen

Sekä Lykky että Oodi pyörähtivät PLS:n Katselmuksen kehissä Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksella. Lykky pääsi kehään lauantaina ihanassa auringonpaisteessa, ja Lyydellä olikin superhauskaa kaikin puolin. Oodin epäonneksi sunnuntaina satoi koko päivän lähes kaatamalla, ja Oodu näyttikin aika hapanta naamaa joutuessaan kehähommiin. Molemmat tytöt saivat itsensä näköiset arvostelut, tässäpä ne on tännekin. 


Oodi AVO 3 tuomari Outi Pikkarainen

"Viisi ja puolivuotias narttu. Rodunomainen pää ja ilme. Edestä kulmaukset hieman suorat, takakulmaukset hyvät. Hyvä selkä, hyvä häntä. Liikkuu ahtaasti edestä ja takaa. Sivuliikkeet hyvät. Hyvässä kunnossa. Hyvä luonne."


Lykky JUN tuomari Henni Siniketo

"Purenta ok. 9,5kk ikäinen sieväilmeinen nuori neiti. Musta vaalein merkein. Erittäin hyvin kulmautunut, raajaluusto riittävä. Hyvä selkälinja. Otsapenger saisi olla voimakkaampi. Vielä korkearaajainen vaikutelma. Liikkuu lennokkaasti pitkällä askeleella. Erittäin mukava luonne, esiintyy kauniisti."


Oodin ontumista ei katselmuskehässä näkynyt, mutta kovemman rasituksen jälkeen levossa oikean takajalan ontumista ilmeni edelleen. Veinkin Oodin eläinlääkäriin viime torstaina. Jalka tutkittiin sekä käsin että röntgenillä. Aavistus aristamista ilmeni polven seutuvilla, mutta ei muuta. Kuvat otettiin sekä oikean että vasemman takajalan kintereestä ja polvesta - ei nivelrikkoa, luupiikkejä, nestekertymiä, ei mitään. Lisäksi kuvattiin etujalkojen ranteet samalla reissulla, toisessa näkyi jokin ylimääräinen pieni luuhippunen, joka ei kuitenkaan ole aiheuttanut mitään reaktioita, kyseessä on ehkä kalkkeutunut jänne tms. vanha vamma. 

Ontumisen syy ei siis selvinnyt. Oodi on nyt kahden viikon lepo- ja kipulääkekuurilla. Polvesta saattaa olla venähtänyt esimerkiksi ristiside tai jotain muuta vastaavaa, eletään siis rauhallisesti hyvä tovi, ja katsotaan sitten, uusiiko vaiva edelleen.


Lyks saa yksinkin riehumalla itsensä mukavasti väsytettyä :D

Kukkuu!

Vaan onhan se hurjan nättikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti