maanantai 10. tammikuuta 2011

Hieno, taitava ja pätevä!

Päivän hehkutus: heitettiin äsken kokonaisuudessaan rento ja mukava hihnalenkki!

Okei, kierreltiin ja kaarreltiin toiset koirat sopivan välimatkan päästä, mutta kaikki muu meni niin h-i-e-n-o-s-t-i! Oodi on ahne kuin vuohi, ja tätä ominaisuutta hyödynsin ahkerasti. Obama kulkea tillotti vierellä ja nappaili nameja suuhunsa tasaiseen tahtiin. "Vapaa" ohjeella sai kaahottaa edellä, mutta silti namit houkuttivat monesti enemmän. Niin sanottu erittäin pikainen syöksyhaukku karkasi tosin Oolta pari kertaa jollekin autolle ja mäkeä pimeässä laskeneelle lapselle.

Vanha emäntäkin oppii lähes uusia temppuja. Viime ajat ovat entisestään vahvistaneet ajatustani siitä, että Oodikin tekee juuri sitä, minkä kokee kaikkein hyödyllisimmäksi. Ja itse pitää vaan olla velmuna se ihanin hyödyllisimmän tekemisen tarjoaja. EDIT: Ja siis lappoa niitä nameja tarpeeksi usein!

Tässä yhtenä päivänä lueskelin Johannan kirjoittamia ensimmäisiä luonnearvioita Ilon pennuista, ja hymähtelin erityisesti näille: "Jos pikkuiset pentukoirat järjestäisivät mielenosoituksia, olisi Oodi joukon kärjessä vaatimassa suureen ääneen parannuksia pentulaatikon, ruuan, käsittelyn ja kaiken muun suhteen." ja "--- Oodilla on myös asiaa, ja ensimmäiset haukahtelut on kuultu juurikin Oodin suusta." Juu, kyllä se sama pentu edelleen on. Nöyrä, mutta topakka. Ja ulkona äänekäs.


Mää vai? (salama tekee kiltimmästäkin koirasta demonin)

3 kommenttia:

  1. Minkäs kokoinen muuten Oodi on? Toi meiän mölli painaa nyt jotain 12,5 kiloa ja erittäin luikertelevalla kotimittauksella säkä 45 cm. LÄhinnä tuota painoa ajattelin, kovin montaa kiloa ei ehkä enää ole tulossa.

    VastaaPoista
  2. Oodi on aika rötkäle, muistaakseni ainakin 14,5kg oli mittarissa viimeksi alkutalvesta kun käytiin eläinlääkärillä. Varmaan voi olla että vielä saadaan 15 kiloakin mittariin, vaikka Oodi on siis ihan sopivassa lihassa :)

    Korkeutta en olekaan mitannut, mutta otan se projektiksi tässä piakkoin. Nartun kokoinen Oodi kuitenkin selvästi on :)

    VastaaPoista