torstai 3. maaliskuuta 2011

Rillipään eväät



Oodin rillit ovat ilmeisesti kevätauringon paisteen innostamina alkaneet muuttua entistäkin vaaleammiksi. Hauskaa seurailla, miten merkit ja väritys kehittyvät iän myötä. Oodin ilme alkaa entistä enemmän muistuttaa mummonsa, eli Ilo-emän äidin Nieidan ilmettä. Sekä mummo Nieida, äiti Ilo että tytär Oodi ovat minun silmääni perusilmeiltään hirmu samanlaisia keskittyneen, valppaan ja ystävällisen näköisiä koiria. Ja hurjasti keskittyessään Oodi näyttää emäntänsä tavoin aika totiseltakin, niin kuin tuossa kuvassa.

Oodin nappulasäkin pohja alkoi tuossa taannoin häämöttää, ja erinäisten laskelmien ja pohdintojen jälkeen en käynytkään ostamassa uutta, vaan tilasin Vauhti-Raksulta broilerin siipiä ja tein porkkana-kesäkurpitsa-salaatti -kasvismössöä pakkaseen. Viisaampien ja kokeneempien ohjeita (mm. näitä ) tarkasteltuani päätin siis siirtää Oodin kokeeksi raakaruokinnalle. Viisaampien ja kokeneempien ohjeita kannattaakin lueskella huolella, että osaa varmasti pitää huolen kaikkien ravintoaineiden riittävästä saannista. Mutta ei tämä miltään rakettitieteeltä vaikuta - oikeanlaisia juttuja oikeita määriä.

Miksi päädyin tähän? J&V ei mielestäni palvellut säännöllisesti syötynä Oodin kropan tarpeita tarpeeksi hyvin, enkä jaksanut metsästää toista nappulamerkkiä, joka pahimmassa tapauksessa on rahdattu Atlantin yli tänne. Haluan pitää huolen, että Oodi saa ravinnostaan (+tarvittavat lisäravinteet) tarpeeksi potkua lihasten ja nivelten kunnon ylläpitämiseen. J&V oli ihan hyvä ja maistuva perusnappula, mutta koska ulos tuntui tulevan saman verran kuin etupäästä meni sisään, niin huolestuin, että jääkö sisälle mitään. Oodin "jalkahistorian" huomioon ottaen olisi ongelmia ennaltaehkäisevästi hyvä, että sinne sisälle jäisi mahdollisimman paljon oikeanlaisia asioita. Laskeskelin, että raakaruokinta on järkevästi toteutettuna oikeastaan ihan saman hintaista kuin eläinkaupan nappulan syöttäminen erilaisilla höysteillä.


Vauhti-Raksun laatikko oli aika kiinnostava - Oodi teki kymmenen pisteen oma-aloitteisen seuraamisen autolta kotiovelle, kun kannoin samalla kahdeksaa ja puolta kiloa broiskun siipiä ;)

Nappuloita hankitaan kuitenkin edelleen lenkkinameiksi ja kyläily/vararuuaksi, kun ne Oodille hyvin kelpaavat. Puhdasoppiseksi barffailijaksi tässä ei nyt ole tarkoitus ruveta, vaan pitää vain huolta siitä, että Oodi voi kaikin puolin hyvin :) Hysterisoinut olen nimittäin tämän otuksen kanssa viime keväänä jo ihan tarpeeksi ;)

1 kommentti:

  1. Mekin ollaan mietitty tota. Mutta nyt tässä asunnossa ei esim. oo pakastinta, joten ei ainakaan nyt aleta. Mutta kesällä täytyy katsoo uudestaan!

    Sen sijaan aattelin kokeilla tässä hetken ainakin käsiruokintaa. Toi on aika itsenäinen, miellyttämisenhaluinen kyllä joo, PAITSI jos on jotain kiinnostavampaa tiedossa... tää saattaisi tehdä hyvää. Katsotaan miten lähtee sujumaan.

    Hauskat rillit kyllä :)

    VastaaPoista