sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Mätsärit

Käytiin Oodin kanssa kennelkerhon järkkäämissä mätsäreissä torstaina ja treenailtiin jälleen pörrösähikäisen kanssa olemista ja tekemistä muiden koirakoiden ilmoilla.

Osallistuttiin reippaasti kehätohinoihinkin, ja mätsäiltiin Oodin kanssa isojen koirien kehässä. Aluksi kehään kutsuttiin kaksi koirakkoa kerrallaan, ja tuomari tarkasteli molempia koiria sekä seisonnassa että liikkeessä ja kopeloi korien lihakset/läskit ja katsoi hampaat. Mätsäreissä ulkomuotoakin tärkeämpi asia on koiran ja handlerin yhteispeli, jota tuomari tarkkailee myös.

Meidän kehässä tuomari syynäsi koirat todella tarkkaan, mikä oli huippujuttu harjoittelun kannalta. Oodi seisoi käskystä hienosti (jess, oltiin tätä opeteltu!) ja pysyi tyynenä kun tuomari katsoi hampaat ja tunnusteli kroppaa. Liikkeiden esittely meni kuitenkin harakoille, kun Oodi kyllä ravasi nätisti vierellä, mutta neidin piti tiirailla lakkaamatta kehän ulkopuolelle ja ärsyttävästi räkyttää menemään, vaikka osaa ravata vierellä nätistikin. Oodi eläytyi kai liikaa rooliinsa näyttelyfifinä :D Kehäparimme, ihana ruskea spanieli veikin emäntineen punaisen nauhan kun me toheloitsijat saatiin sininen.

Tähän väliin lavastettuja seisotusviritelmiä:





Lopuksi kaikki sinisen nauhan saaneet kutsuttiin uudelleen kehään, ja mielessä kävi kyllä että mitähän lappalaisepeli tällä kertaa keksii! Tuomari katsoi vielä yhdessä kaikkien seisomiset ja liikkeet, ja tällä kertaa Oodi olikin älyttömän hyvin kuulolla niin seisotettaessa kuin kehän ympäri ravatessakin. Taidettiin molemmat skarpata, kun kehässä oli enemmän sakkia.

Tuomari tiputti koirakoita yksitellen kehästä ulos ja sijoitti lopuksi porukasta neljä palkintosijoille. Tuomari oli ilmeisesti huomannut skarppaamisemme, ja sijoitti meidät sinisten nelosiksi. Työvoitto :)

2 kommenttia: