maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kun koirasta tulee rukkaset

No ei nyt ihan kuitenkaan rukkaset, mutta lapaset nyt ainakin!

Osallistuin nimittäin lauantaina K-S paimensukuisten järkkäämälle koirankarvan värttinäkehruukurssille, jossa opeteltiin siis tekemään koirankarvalankaa. En ole mitään super käsityöihmisiä, mutta kaikkea uutta on hauska kokeilla. Ja olisihan se hauskaa tehdä oman koiran karvoista jotain hyödyllistä - koirankarva kun vastaa ilmeisesti lämpöisyydeltään melkein angoraa. Pörröisen lappalaisen karvaan ei myöskään tarvitse välttämättä sekoittaa esimerkiksi lampaanvillaa, koska alusvillasta tulee ihan hyvää lankaa ilmankin.

Oodin karvoja en ole aiemmin talteen keräillyt, joten keväistä karvanlähtöä odotellessa piti opetella kehräämistä lainakarvoin. Oodin koirakaverin Artun emäntä piti kurssin meille, joten sain sitten Artun karvoja kehrättäväkseni. Kotona Oodin mielestä Artun tuoksuinen lanka oli hyvin ihmeellistä:



Onnistuin jotenkin heilauttamaan värttinää kuvaa ottaessani, joten kastelua vaille valmis lanka näyttää tuossa ihan kuolleelta rotalta.

Värttinällä kehrääminen oli aika helppoa näin tumpelollekin, tosin langan tekeminen on tällä tekniikalla aika hidasta. Mutta enköhän vielä joskus saa ainakin yhdet Oodi-lapaset tekaistua.

3 kommenttia:

  1. Tätä projektia seuraankin mielenkiinnolla. Wiimasta irtosi eka kertaa oikein kunnolla villoja viime harjauskerralla. Ainahan siitä irtoaa, mutta nyt taisi jäädä neljäsosa villahousuista harjaan kiinni, typykkä vaihtanee kevätpöksyihin.
    Ihmettelin sitten että mitä tehdä villalle ja olin niin pöhkö että heitin roskiin, koko kasan. Pöh.
    Minusta ei kyllä ole tuohon langanteko- ja kutomishommaan vaikka ajatus kovasti kutitteleekin (tumput wiiman ahterivilloista, ei olisi parempaa!), mutta ajattelin, että jos olisin tullut laittaneeksi pihalle, niin keväällä saapuvat muuttolinnut vaikka olisivat saaneet siitä pesäänsä lämmikettä, roskiksessa villa ei lämmitä ketään.
    Seuraava satsi päätyy aidan juurelle, löytäjä saa pitää :)

    VastaaPoista
  2. Linnut ovatkin varmasti iloisia pesäntäytteistä :)

    VastaaPoista
  3. Joskus tuli minullakin kerättyä Kuuran karvoja talteen niiden kehruuta varten, mutta ajatukseksi jäi ja karvat menivät lopulta roskiin. Voisihan projektin aloittaa uudelleen ihan tositarkoituksella :) Koirankarvoista tehdyt tuotteet ovat kuulema todella lämpimiä, josko märkinä tuoksuvat koiralle. Seurataan siis teidän edistymistä silmä tarkkana!

    VastaaPoista