perjantai 20. helmikuuta 2015

Paimenessa Oodin kanssa (lokakuu 2014)

10 viikkoa vanha kuunteluoppilas lammasaitausten lähellä

Oodi pääsi paimennushommiin Määtilalle muutaman viikon päästä kotiutumisestaan, Lykyn ollessa noin kymmenviikkoinen. Lykky oli mukana turistina, mutta paimennushommiin pääsi vain Oodi. 

Eipä pentu-urakka paljoa tassuissa painanut, kun Oodi pääsi pyöröaitaukseen lampaita liikuttelemaan. Edellisiltä paimennuskerroilta tuttu kiihtyminen ja lampaita kohti sykiminen laantui nopeasti, kun kouluttaja ohjasi lampaiden luona Oodia aurauskepillä oikeaan suuntaan. Oodi on tosi motivoitunut paimen, ja oli upea nähdä, kuinka varsinkin päivän toisella paimennuskierroksella Oodi silminnähden keskittyi täysillä tekemään hommia. Oodi yleensä aluksi haukkuu hommissa kovasti, mutta tällä kertaa haukkuminen loppui nopeasti ja Oo keskittyi vain liikkumaan. Viisas tyyppi tajusi, ettei lampaita tarvitse räkyttää, ne liikkuvat muutenkin. 

Ei olla montaa kertaa päästy paimennushommiin vielä, mutta silti joka kerralla näen selvää kehitystä sekä koirassa että ohjaajassa. Aikanaan pls:n epävirallisessa lammastaipparissa Oodi oli kierrokset katossa ja sinkoilutti lampaita eessun taas, nyt viimeksi näin saman koiran intensiivisenä työskentelijänä. Vieläkin Oodi kyllä tekee hommia enemmän itselleen kuin minulle, mutta mielentilan muutos on ollut huikeaa katsottavaa. Irti en tuota vieläkään laskisi, var-sin-kaan aluksi, mutta pitkän liinan päässä sujuu jo ajoittain tosi kivasti!

Tässä muutamia Annin ottamia kuvia: 

Siis mitä, liina löysällä ja Oodi rennon näköisenä, tässä vaiheessa varmaan hihkuin onnesta tuolla

Vauhtiakin lambeihin pistettiin, mutta tässä Oodi juoksi huutamatta.
Kuono taitaa olla auki siksi, kun touhu otti vähän kunnon päälle ;)


Oodi pysytteli lopuksi tosi kohteliaalla etäisyydellä laumasta.

Meikä kuuntelee loppukehuja, ja Oodi on jo valmis poistumaan paikalta, hommat on paketissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti