torstai 2. heinäkuuta 2015

Luonnossa koirien kanssa

Nuuksion jälkeen ehtiväinen retkitiimimme on tehnyt muutaman uuden luontokohdevalloituksen.

Ensin suuntasimme Sipoonkorven kansallispuistoon, Kalkkiruukin luontopolulle. Päivä oli aika lämmin, ja parkkipaikalta oli polun alkuun matkaa kaksi kilometriä suorassa auringonpaisteessa. En kantanut vettä mukana, ja käytiinkin läkähdyksen pelossa tutkimassa vain osa luontopolusta ja palattiin takaisin samaa reittiä. Täytyy sanoa, että luontopoluksi jouduttiin kulkemaan aika paljon leveää hiekkatietä, mutta olisihan tämän polun luonne pitänyt reittikuvauksesta kyllä tajuta.

Sipoonkorven kansallispuisto oli nimensä mukaisesti korpea

Ratsastaja tulossa!

Sipoonkorven jälkeen kaipasin merelle. Pitkään on jo pitänyt käydä Porkkalanniemessä, koska siitä usein ohi ajellaan. Nyt mentiin sitten ihan ajan kanssa. Retken ajankohdaksi valikoitunut ilta oli mukavan lämmin, ja niemen kallioilla oli kiva hetki istuskella. Käveltiin Nedergårdin puoleinen luontopolku. 




Oodi ja Lykky olivat muuten hihnoissa, mutta parin kuvan ajaksi klipsaisin hihnat irti.
Porkkalanniemessäkin on luonnonsuojelualuetta, eikä koiria saa päästää juoksentelemaan miten sattuu.



Eilen, ensimmäisenä heinäkuun päivänä käytiin Liedossa Koirataidon tilalla lammaspaimennuspäivässä. Paimentelujen jälkeen otettiin suunta kohti Kurjenrahkan kansallispuistoa, koska paimennuspaikalta sinne oli vain parinkymmennen minuutin ajomatka. Kyllä kannatti, Savojärven kierros oli kaunis, pitkospuilla päällystetty suoretki. Vastaantulijoiden väistäminen oli vähän haastavaa, koska kahden koiran kanssa piti hypellä pois tieltä suomättäille, mutta onneksi kulkijoita ei ollut paljoa. 






Mihinkäs sitä seuraavaksi suunnattais!

2 kommenttia:

  1. Olettepas te paljon tulleet kolunneeksi luontopolkuja viime aikoina. Se on kyllä kivaa puuhaa. Savojärven olemme mekin kiertäneet ja se oli kiva lenkki. Silloin oli syksy ja märkää, ja on ollut mielessä, että se pitäisi kiertää joskus myös keväällä tai kesällä. Hyvää kesää teille!

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin mainiota kesää teillekin! Näiden luontokohteiden kanssa on vähän sellainen homma, että nälkä kasvaa syödessä :)

    VastaaPoista