lauantai 16. lokakuuta 2010

Oodi melkein 11kk



Oodi

on viettänyt leikkisää nuoren koiran elämää koirapuistoillen ja retkeillen. On leikitty niin lappalaisten kuin muidenkin rotujen edustajien kanssa ja kaikkien seurassa Oodi osaa olla hienosti! Toki on niin että mitä leikkisämpi kaveri, sitä parempi.

käväisi kanssani synnyinkodissaan Aina Valppaiden mailla. Oodi leikki hienosti Doulan ja lasten seurassa ja hieroi nöyrästi mutta reippaasti tuttavuutta myös aitauksessa päivystäneiden aikuisten koiruuksien Ryynin ja Kiaran kanssa. Poneillekin Oodi kävi sanomassa painokkaat moit. Lammaslaumalle käytiin pitämässä pieni jumppahetki, ja palataankin paimennusasioihin sitten parin vuoden kuluttua kun kaikkien eläinten kanssa ei niin kovasti tarvitse yrittää leikkiä ja korvat löytyvät paremmin päästä ;)

tapasi myös toisen sijoittajansa Anun laumoineen ja ulkoili tovin herrasmies-Luntan ja mummonsa Nieidan kanssa. Anun(kin) mielestä Oodissa on piirteitä niin Ilo-emästä, Julle-isästä kuin Nieida-mummostakin! Anu myös huomasi, että Oodi on hyvä puhumaan koiraa ja "liioittelee" eleitään että tulee varmasti ymmärretyksi, hieno juttu :)

aloitti tokotreenailun sekä lappalaisten pentutokossa että k-s kennelkerhon samanmoisessa. Tavoitteena on opettaa erityisesti emäntä tottelevaiseksi, mennä Oodin ehdoilla, ottaa opiksi asioista tavallista arkielämää varten, oppia keskittymään yhdessä yhteisiin juttuihin vaikka muut koirat säätävät ympärillä ja ennen kaikkea pitää hauskaa yhdessä. Treenaaminen onkin ollut tosi mukavaa!

kävi fysioterapeutilla ja vielä jatketaan lihasmassan kasvattamista step-jumpan ja painon avulla. Jalka on toipunut ihan uskomattoman hyvin ja tavallisessa arkielämässä eivät menneisyyden kurjuudet oikeastaan vaikuta. Hienosäädetään jalka kuitenkin vielä viimeisen päälle lihaksistoltaankin samanmoiseksi oikean koiven kanssa ettei mitään ongelmia tulisikaan.

totuttelee uuteen aikuisten koirien nappulamerkkiin, Pro Pacin lammasta ja riisiä sisältävään. Aiemmin Oodi söi RC Medium Junioria, mutta silmät aavistuksen on rähmineet tasaiseen tahtiin läpi pentuajan niin ajattelin testata toista merkkiä vaihteeksi. Lähiaikoina puheessani vilahtaakin todennäköisesti varsin tiiviisti pohdinnat Oodin kakkojen koostumuksesta.

meni, niin kuin pienen lapinkoiran kuuluukin, sekaisin ensilumesta. Kylmää, pehmeää, ihanaa lunta!

Tällaisia kuvia saa kun yrittää hienoja otoksia blogia varten ottaa


"LUNTAAAAAAAAAAA!!!!!!!"


Lunta on 3cm varpujen päällä, tietysti siihen täytyy yrittää hautautua


Kepeistäkin tykätään


Päivänsäde!

2 kommenttia:

  1. Kiva "kuulla" ja nähdä Oodinkin kuulumisia pitkästä aikaa. :) Ihania lumiriehakuvia, talvi on aina ollut oma suosikkivuodenaika, ja lapinkoira vierellään siitä nauttii kaksin verroin, kun saa pörrön lumihepuleita katsella.

    VastaaPoista
  2. :) Täytyy alkaa päivittelemään kuulumisia ahkerammin kun monenlaista ehtii puuhaamaan eikä tänne sitten ehdi muka raapustella mitään! Ihmeellistä että tuo ensilumi jäi maahan, kuinka pitkäksi aikaa niin jää nähtäväksi.

    Tänään on lappalaisten erkkarit täällä Laajavuoressa. Edellisinä vuosina on ollut ihan syksy vielä erkkarin aikoihin, mutta nyt on lunta ja pakkasta!

    VastaaPoista