maanantai 21. helmikuuta 2011

Kun muut pakenevat pakkasta sisätiloihin...

... on lappalaiskoiran kanssa mahtavaa nauttia aurinkoisesta pakkassäästä ulkosalla. On myös mukavaa kuljeskella pitkillä hihnalenkeillä pitkin kaupunkia, ja välillä poiketa metsään tai järvelle, jossa koiruus voi rallailla irti. On tää kyllä mahtava koirailukaupunki :)


Välillä voi pysähtyä kuvailemaan, ja käyttää Näkövammaisten koulun parkkipaikan lämpötolppaa handlerina. Oodin etu- ja takaosa ovat muuten alkaneet rotevoitua, eivätkä mielestäni ole enää niin ahtaat kuin ennen. Aikuistuminen alkaa näkyä kropassa(kin), vaikka ihan pentuhan tuo vielä on :)


"Nii, minä just!"


Metäs!

Ei sitä aina meinaa edes muistaa, että tuo on kuitenkin vasta 15kk vanha!

Muuten, pitäisi varmaan alkaa opettaa hajutunnistusta tai jälkihommia tai jotain sellaista. Meillä "irti" vihjesananan tapaan on käytössä "puotappois" (:D meikähän alkaa toden teolla jyväskyläläistyä), ja sana onkin käytössä ahkerasti lenkeillä. Oodi nimittäin haluaisi alvariinsa kanniskella löytämiään keppejä mukanaan, ja samalla syödä niitä. Noihin hajutunnistushommiin tämä liittyy niin, että mikäli satumme tulemaan samaa reittiä lenkillä takaisin, niin Oodi muistaa ja haistaa uskomattoman tarkkaan, mihin on keppinsä vähän aikaa sitten pudottanut. Vaikka olisin esim. tökännyt sen lumihankeen pystyyn eri paikkaan, kuin Oodi sen pudotti. Terävä likka! Oodi varmaan tykkäisi puuhastella etsintä- / nenähommien parissa enemmänkin.

5 kommenttia:

  1. Hienosti kirjoitettu lappalaiskoiran silmin. Se on kyllä totta, kun muut kärvistelevät sisällä, on toisilla upeat ulkoilusäät :)

    VastaaPoista
  2. Tsöpöliini on Oodi! Onko se sitten katselmuksessa jo AVO-nartuissa, jos on nyt 15 kk?

    VastaaPoista
  3. Pakkanen ei tosiaan meitä ole haitannut, vaikkei Oodilla mikään mahtava karva ole :) Kainaloinen kun on, niin ei kovin muhkeaa karvaa kasvata vällyjen päällä maatessaan ;)

    Laura: Oodi on nuorissa nartuissa, junnut on 15kk asti ja nuoret 15-24kk :)

    VastaaPoista
  4. Aa niin joo! No ei silti siis olla samassa luokassa. Mut samana päivänä vissiin! Muistaakseni. Jee!

    VastaaPoista