sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Lisää lunta, lisää leikkiä!



Kevät tulee, ja niin tulee luntakin. Tästä vuodesta taitaa tulla lappalaiskoirille erittäin mieluinen, nuo kinokset eivät nimittäin ehkä sula ennen juhannusta.

Oodin alkuvuosi on vierähtänyt leikkien, lenkkeillen ja leväten. Katselmuslaput odottaa pöydällä postiin viemistä, ajattelin ilmoittaa Oodin ulkomuotoarvosteluun silläkin uhalla, että neito voi pykätä juoksut mihin saumaan tahansa.

Eilen Oodi pääsi tutustumaan koirauimalaan, mutta siitä laitan reportaasia, kunhan pääsen ensin katsastamaan Tiinan kuvasaaliin. Alkupaloiksi tarjoillaan kylpylähengessä tämä japanilaistyylinen kimonokuva ;)



Rotikan ja kääpiösnautserin rakkauden hedelmän Hemmon kanssa Oodi pääsi tutustumaan viime viikolla. Hemmon emäntä Maija otti pari kuvaa pimeästä huolimatta, Oodi ei olisi oikein malttanut istua poseeraamassa ;)





Oodi on tässä viikon aikana tavannut myös (sekä sovitusti että koirapuistossa) mm. ainakin pari samojedia, pari dalmatialaista, partacollien, shapendoesin ja lajitelman sekarotuisia. Kaikkien kanssa oleminen on käynyt mukavan helposti. Rita-kamun kanssa piti tosin aluksi yrittää kokeilla, josko emännät olisi antaneet vähän otella, mutta erotettuamme kaksikon sujui yhdessäolo loppuajan mutkattomasti.

Koirapuistoilua harrastetaan meillä satunnaisesti, kun Oodi tulee vieraiden koirien kanssa yleensä hyvin toimeen. Joskus vieraiden koirien omistajat vaan osoittautuu melkoiseksi ongelmaksi, enkä halua Oodille huonoja kokemuksia vaikkapa sen takia, että joku antaa koiransa vapaasti haastaa riitaa muiden kanssa. Oodi ei aloita rähinöintiä, vaan suhtautuu lähtökohtaisesti muihin posiviivisesti, mutta varmasti puolustaa itseään jos tulee tarve siihen. Siispä mieluummin pyrin sopimaan leikkihetkiä tuttujen koirien kanssa.

Sovituilla treffeillä ollaan oltu myös Islan ja Taikan kanssa!



Nuoriso harrasti hankipainia...




... ja Taika päivysti nameja ;)


Hiittanan Isla


Taikaviitta


norppa... eiku Taika




Siisti koira ja räkäinen koira


Lappalaiskoirien variaatioita: Täh? Ni? ja Nii!


Hyvin sopivat myös samaan takakonttiin nämä leidit

Jäälläkin käytiin Oodin kanssa kaksin, hyvin likka on kuulolla, vaikka pilkkijöille ja hiihtäjille pitääkin välillä huudella.



Näihin kuviin, näihin tunnelmiin! Voi kun oppisi ottamaan kuvia, joissa horisontit pysyy suorassa ;)

4 kommenttia:

  1. Hiukan repesin tuolle kimonokuvalle :D Mainiot myös noi Täh, Ni ja Nii!

    VastaaPoista
  2. Meidän blogissa liputetaan lappalaiskoirien arvokkuuden puolesta aika vahvasti ;) Pistettiin muuten katselmuslaput eilen postiin!

    VastaaPoista
  3. mekin on laitettu! Oo jee! Pitääköhän siellä olla joku oikee näyttelyhihna?

    VastaaPoista
  4. En usko, me ainakin ajateltiin mennä ihan perus nahkahihnalla ja varmaan mikä vaan muukin kävis. Ei lappalaisilla kait yleensäkään näyttelyissä tarvi mitään nirunaruhihnoja olla :)

    Mut panta sen sijaan kandee varmaan olla mahdollisimman "huomaamaton". :)

    VastaaPoista