sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Missikisoja tiedossa!

Ilmoittelin Oon misseilemään AVO-narttukehään sekä Korpilahden ryhmikseen 1.4. että PLS:n katselmukseen Ouluun 22.4.

Korpilahdella käydään näyttäytymässä ilman minkäänlaisia tulostavoitteita, ajattelin että virallisessa näyttelyssäkin olisi hyvä edes kerran käydä hakemassa jonkinlainen arvostelu. Nätti tyttöhän Oodi on, mutta sanomista tulee varmasti ainakin ahtaasta takaosasta ja hiukan kierteisistä koivista. On kuitenkin mielenkiintoista tietää ainakin yhden oikean näyttelytuomarin mielipide Pitkätossun olemuksesta, kropasta ja liikkeistä. Saati sitten päästä hermoilemaan, että miten siellä kehässä nyt toimitaan! Täytyy ehkä ainakin mittaamisen varalta totuttaa Oodi tikunheilutteluun.

Paimensukuisten katselmukseen puolestaan lähdetään pitämään hauskaa ja tapaamaan tuttuja sekä hakemaan paimensukuistaustaan peilattavaa ulkomuotoarvioita. Jospa myös käytös olisi tällä kertaa hiukan vähemmän levotonta kuin viime katselmuksessa juoksujen aikaan. Oodi todistettavasti osaa olla rauhassa ja nätisti, joten olisi mukava se myös tuomarille ja yleisölle näyttää!

Koiranäyttelymaailma on osin mennyt aika kamalaksi touhuksi, mutta parhaimmillaan nämä näytelmöintihommat toimivat ihan oikeasti terverakenteisten ja -päisten koirien jalostuksen apuna. Pitää kuitenkin muistaa, että ulkomuototuomarit näkevät koiraa vain yhden hetken ajan, ja se miten koira siinä hetkessä osataan esittää, vaikuttaa tuomarin näkemykseen. Liian vakavasti ei näihin juttuihin siis kannata suhtautua. Kehäkäytöstä on kuitenkin tarpeen meidänkin treenailla etukäteen.

2 kommenttia:

  1. Jipii! Pitääpä yrittää bongata katselmuksessa, me kans tulossa (luonnollisesti) kotikenttäkatselmukseen. :) Siitä tulee Niuniun ensimmäinen minkäänlainen "näyttelykäynti", jännittävää!

    VastaaPoista
  2. Meidänkin kokemus rajoittuu yhteen katselmukseen ja yksiin mätsäreihin joten ollaan myös aika uuvatteja. Me taidetaan olla teidän kans samassa kehässä! :)

    Oodin kennelnimi aiheutti ainakin viimeksi sen, että oltiin ihan ekoja arvostelussa, joten voitte lieventää jännitystä seuraamalla meidän tohotusta :D Viimeks kun ei ollu meidän kehässä esimerkiks yhtään Adamuslaista.

    VastaaPoista