sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Katselmus 2011



PLS:n Katselmus järjestettiin 19. - 20.3. Helsingissä, Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskuksessa. Sää oli varsinkin lauantaina erittäin pyryinen, sunnuntaina kun olin talkoolaisena paistoi aurinko mukavasti melkein koko päivän.

Olin Oodin kanssa nuorten narttujen kehässä lauantaina numerolla 78, eli ekana. Samassa kehässä pyörähteli mm. myös melkein naapurit Anna ja ihana Noita (Omituinen Källeröinen). Oodin toinen omistaja Anu oli jännäämässä kehän laidalla, silmät näyttivät olevan vielä kehän jälkeenkin Anulla päässä ettei sentään ihan niin kovasti tarvinnut hävetä että olisivat pudonneet ;) Kasvattaja-omistaja Johanna oli Doulansa kanssa samaan aikaan junnunarttukehässä, samassa missä Laura ja Hettakin (oli kiva nähdä!!!).

Tilanne oli meille molemmille ihan uusi, ja Oodilla oli vauhti päällä osittain myös juoksuista johtuen. Selvittiin kuitenkin ihan kunnialla kehähommista. Kehä oli niin luminen, että liikkeiden katsominen jäi todella vähäiseksi kaikkien koirien osalta, mutta seisotus sentään onnistui. Palkkasin Oodia tosi paljon, ja mukavasti yksilöseisotuksessa neiti pysyikin paikallaan.

Tuomari Lasse Tuomisen arvostelu Oodista:

NUO sininen nauha
"Oikeatyyppinen, pienehkö pää, runko & raajat hyvät. Karvapeite oikeanlaatuinen. Luonne oikea. Juoksuaika."

Nauhojen kanssa oli eri kehissä tänä vuonna kahta eri käytäntöä. Meillä nauhat jaettiin kaikille vasta yksilöarvostelujen jälkeen, ja vain jatkoon päässeet viisi koiraa saivat punaiset. Eli meidän sininen on eri sininen, kuin muiden tuomarien sininen, muistakaatte se ;)

Taidettiin osua muutamaan kameraan, mutta en ole kuvanottajien saaliita mistään bongaillut. Voipi olla että seuraavassa Reviirissä on meistäkin joku kuva, tai sitten ei.

Kaikkinensa Katselmus oli jännittävä, mutta erittäin mukava kokemus! Ja kiva oli nähdä kaikkia vanhoja ja uusia tuttavuuksia, varsinkin Liisalle kiitos sunnuntaisesta seurasta :)

4 kommenttia:

  1. Kiitos itsellesi, kivaa oli :D

    Liisa

    VastaaPoista
  2. No niin, vihdoin pääsit kommentoimaan ;)

    VastaaPoista
  3. Hauska oli törmätä tosiaan :) meillä on vielä päivittämättä katselmuksesta "ei näin" -kuvat :D Onko Oodi tummunut väriltään vai johtuukohan se mun tietsikasta? Näyttää kuitenkin oikein uljaalta, aikuiselta koiralta! (Lähinnä siis kun kattelin noiden muiden uusien päivitysten kuvia.)

    VastaaPoista
  4. Luulen, että vaikka Oodi oikeasti aika tummakutrinen tytskä onkin, niin varsinkin noissa ulkokuvissa näyttää entistäkin tummemmalta. Kun välillä pitää ulkokuvista värejä ja tummuusasteita säädellä, niin sit voi koirakin näyttää vähän tummemmalta :) Mutta tuossa tämän päivityksen kuvassa on aika luonnollinen naama.

    VastaaPoista