sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Perussettiä ja ruokajuttuja



Blogirintamalla on vietetty tovi hiljaiseloa, mutta nyt sain aikaiseksi päivittää tärkeimpiä tapahtumia tänne. Skrollailkaahan siis alemmas!

Barffimössöjen kanssa puljaaminen on sujunut mallikkaasti, ja vähitellen mahdollisuuksien mukaan kokeillaan kaikenlaista uutta, esimerkiksi merilevä ja lohiöljy ovat ostoslistalla. Oodi odottaa aina innokkaasti ruokakuppia ja nuolee sen viimeistä murua myöten puhtaaksi.

Aamuisin Oodi saa jotakuinkin tällaisen setin (viisaammilta opitun mukaisesti):

kasvissosetta n. 90g
+ lihaa tai sisäelimiä tai kalaa n. 90g
+ vähän raejuustoa (tai rahkaa)
+ pellavansiemenöljyä
+ Cartivet-lisäravinnetta (ennaltaehkäisevästi vasemman takakoiven niveliä ajatellen)
+ kerran-pari viikossa raa'an kananmunan(keltuaisen), ruuantähteitä, rypsiöljyä, puuroa... tarpeen ja jääkaapin sisällön mukaan mitä milloinkin

Iltaisin Oodi rouskuttelee pari raakaa broilerinsiipeä.


"Niistä mä muuten TYKKÄÄN!!!"

Ruokamäärää säätelen sen mukaan, miltä Oodin kroppa tuntuu ja näyttää. Suhde vihannes/lihamössössä on kuitenkin kutakuinkin aina 50/50.

Perus lenkkinameina ja kyläilyeväinä on tavallisia Brit Care -nappuloita (salmon&potato ja lamb&rice), joten välillä menee siis nappuloitakin. Ja välillä makaroneja, riisiä, puuroa... sujahtaa aamun mössöateriaan, eli barffailun sijaan voitais puhua ehkä enempi seka- / kotiruokinnasta.


Ruokalepoa unohtamatta!

(Muoks. Kiinnostuneille lisää tietoa raakaruokinnasta esim. täältä)

2 kommenttia:

  1. Eikö Oodi saa broilerin siivistä pieniä luunpalasia? En ole uskaltanut itse antaa niitä siinä pelossa.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Täytyykin lisätä tuonne tekstiin että siis syötän siivet raakana. Kaikki luut, myös broilerin, ovat turvallisia raakana, mutta hengenvaarallisia kypsänä. Kypsänä luun koostumus muuttuu silleen, että se voi helposti katkoa hampaita/puhkoa suolia ja muuta ikävää.

    Tietty broiskun siivistä irtoaa luunpalasia kun koiruus ne siivet pureksii, mutta varsinkin broilerin raa'at luut ovat pehmeitä ja helposti vatsassa sulavia :) Mutta jäisiä siipiä ei esimerkiksi kannata sulattaa mikrottamalla vaan sulatella hitaasti pöydällä/jääkaapissa, ettei luu pääse yhtään kypsymään.

    Syötin myös siivet kädestä aluksi, että Oodi oppi olemaan hotkimatta ja pureskelemaan siivet kunnolla.

    VastaaPoista