tiistai 12. huhtikuuta 2011

Uimakuvat

Oodi kävi helmikuussa polskimassa Koirasportissa, siitä seuraavaksi muutama kuva. (Kaikki kuvat ottanut T. Karvonen, eikä niitä pidä kopioitaman ilman lupia.)

Koiraa ei vahingoitettu kuvauksissa ;)



Olin itse aina muutaman metrin Oodia ja uittajaa edellä altaan laitojen ulkopuolella houkutellen Oodia luokse.



Taustalla näkyy metallinen ramppi, johon Oodi pääsi joka kierroksen jälkeen lepäilemään. Aluksi märkä rättinen meinasi, etteivät jalat varmasti kanna moisen koitoksen jälkeen, ja meinasi pistää pötkölleen. Kantoivat ne koivet kuitenkin kun malttoi vain kokeilla :D Viimeiselle kierrokselle Oodi jo ponkaisi rampista vauhtia :)



Oodi suosittelee Koirasporttia!

4 kommenttia:

  1. Wau! Onko Oodi aiemmin uinut, luonnonvesissä siis esimerkiksi? Hetta inhoaa kaikkia liivejä ja systeemejä jotka laitetaan päälle, mutta ehkä ne unohtuis uidessa :D (mutta aiempi "kimonokuva" voisi olla meillä hieman eri ilmeellä kuin Oodilla...) Viime kesänä Hepu oli niin pikkuinen että kahlaili vaan jonnekin mahaan asti ulottuvaan veteen. Mutta olis hauskaa, jos se innostuis jatkossa uimaankin.

    VastaaPoista
  2. Oodi ei ole aiemmin uimasilleen mennyt luonnonvesissä, mahakarvojen kastumiseen riitti rohkeus viime kesänä niinkus Hepullakin. Tyypillisiä lapikoiria ;)

    Meillähän noi päälle puettavat systeemit ei ole ongelma, joten sikäli tuo liiviasia oli helppo. Mutta eipä Oodi aluksi sinne veteen riemusta kiljuen ollut menossa, vähän piti avittaa pyllyä nostamalla että neiti solahti rampilta altaaseen :D Mutta sitten kun huomasi, ettei sinne kuole ja ettei vedestä pääse pois kuin uiskentelemalla, niin homma sujui tosi upeasti ja Oodi otti jopa vähän etäisyyttä uittajaan.

    Taitavan uittajan kanssa Oodi sai siis varmuutta hommaan, ja yritetään mennä vielä käymään sisäaltaassa ennen kesää. Josko Oodia vois sit kesällä itsekin uittaa, vaikka sitten niiden liivien kans :)

    Tuo Koirasportti on muuten Laukaassa, että jos haluaisitte joskus Hepulin kanssa käydä koklaamassa uimista, niin voidaan laittaa aika puoliksi. Oodillekin kun 30min on ihan liian pitkä aika uida vielä tässä vaiheessa. Tuossa lopussa on linkki sinne sivuille :)

    VastaaPoista
  3. Niin onkos noi pelastusliivit siis Oodin omat? Minkä kokoiset ja mikä merkki? (Täytyis ehkä itekin hankkia, jos on veneilyä luvassa kesällä.) Niin ja vois niihin totutella... Siis valjaitahan tolla on käytetty pikkupennusta asti ja satunnaisesti jotain heijastinliivejä tms., mutta sitten ERI liivit ja ERI valjaat aiheutti älytöntä sinkoilua hankiin ja kierimistä ja seiniin hinkkaamista jne... Eläinkaupassa kun satuin aiheesta mainitsemaan, myyjä lohdutti norjanharmaa-suomenpystykorvansa olevan samanlainen :D mutta joo. Tars ehkä joka päivä vaan käyttää niitä liivejä...
    Pitikö tuolla sitten föönata koira kuivaksi? Sitä me ei olla treenattu myöskään... Mutta hauskalta kyllä kuulostaisi tuo kokeilu!

    VastaaPoista
  4. Tuolla oli liivejä valmiiksi, eli ei tarvinnu olla omia :) Meillä on kuitenkin veneilykäyttöön Motonetista ostetut, muistaakseni M-kokoiset liivit. Niissä tais painoraja olla 15kg (?) ja Oodi painaa just sen verran, et täytyy ehkä ostaa isommat. Nuo uintiliivit oli Hurtan.

    Ei tarvinnut föönata, vain suihkutella sen altaassaolon jälkeen (ja ennen jos on likainen koira). Föönatakin saa jos haluaa, mutta ainakin Oodi kuivui jo automatkalla ihan mukavasti :)

    VastaaPoista