sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Hihnassa ja hihnatta



Meidän porukka on tässä  viime aikoina ulkoillut  ja touhuillut monenlaisissa maisemissa. Metsässä Lykky on kunnostautunut erityisesti leikissä nimeltä "suohirviö saa hepulin". Pienen mielestä on maailman kivointa juosta edestakaisin noin 10 cm syvässä suolätäkössä. Läpimärkä pentu juoksee lätäkkökierroksen jälkeen sammaleisiin hepuloimaan ja kohta taas takaisin lätäkköön. Minkä lie norpansukuisen lapinkoiran olen tullut hankkineeksi!





Vanhojen tuttujen metsäreissujen lisäksi molemmat tytöt ovat päässeet myös erikseen kaupunkilenkeille. Lykyn kanssakin ollaan harjoiteltu hihnakävelyä varsin menestyksekkäästi, pitkiä tai nopeatempoisia lenkit kaupungilla eivät toki ole olleet, kevyttä ihmettelyä vain. Pentu ei vaikuta olevan samanlainen superpallo kuin emonsa pienenä, Lykky kulkee hihnassa jo nyt aika rauhallisesti. Tosin toisenlaiset ajat saattavat olla vielä edessä, aavistelen.

Monet sanovat, että pentua ei tule ehdottomasti käyttää hihnalenkeillä ollenkaan, vain irtipitoreissuilla. Kuitenkin pentua täytyisi totuttaa monenlaiseen menoon eikä kasvattaa pelkästään ihan skutsissa. No, jos hihnaa ei kerran saa käyttää, mitenhän vilkasta pentua voi kaupungilla estää juoksemasta esimerkiksi autojen alle? Ainakaan minä en ole niin kontaktiguru, että saisin keskustassa pidettyä muutaman viikon ikäisen pennun lähellä ilman hihnaa. 

Kasvavaa pentua ei tietenkään saa varsinaisesti hihnalenkityttää, ja liikunta on näinollen saatava muualta, mutta maailman ihmettely hihnassa sen sijaan on ainakin minusta aika välttämätöntä. Toki täytyy pitää huolta, ettei tule vahingossa opettaneeksi ns. huonoja tapoja hihnassa olemiseen.


Näin hienosti Lykky ottaa kontaktia, korvatkin ovat jo välillä aivan pystyssä


Yritin ottaa Lykystä rakennepönötyksiä, mutta jotenkin pennun seisahtaminen sivuttain kameran eteen vaikuttaa ihan mahdottomalta ajatukselta. Tässä pari otosta kuitenkin:








Alemmassa kuvassa Lykyn asennossa on jotain ällöttävän pystykorvamaista ( :D), joten jotta kukaan paimensukuisharrastaja ei nyt saa traumoja, laitan vielä loppuun oikean ahmailukuvan ;)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti