torstai 24. marraskuuta 2011

Oma peti ja ohuita pipareita

Ostin the glögiä ja the pipareita (eli Marlin glögiä ja niitä ihania ohuita Annas pipareita) herätelläkseni vähän talvisia fiiliksiä kaiken tämän inhottavan pimeyden keskelle. Oodi sai maistaa pienen nurkan yhdestä piparista, ja se hävisikin nopsasti. Hairahduin antamaan yhden kokonaisenkin, vaikka "olen säälittävä nälkäinen koira" -ilme toimii meillä harvemmin. Tavoistaan poiketen Oo makaa nyt pää sohvapöydällä nenä melkein kiinni meikän piparilautasessa, ehkä ne mausteet tuoksuu hirmu hyviltä koirankin nenään? Tyytyköön vaan tuoksuttelemaan, nimittäin aioin syödä ne ihan itse. Nam!

Sain tänään Oon koirakamun omistajalta inspiksen opettaa Oodille oma peti -käskyn. Petinä toimii muutamaan kertaan taiteltu koiran peitto. Omalta pediltä saa herkkuja ja siihen rauhoitutaan jyrsimään vaikka kaapista annettua luuta, näin tehdään omasta pedistä mukava ja turvallinen rauhoittumisen paikka.

Tavoitteena olisi hyödyntää oma peti -systeemiä jatkossa vaikkapa vieraiden tullessa kylään, Omps voisi eka rauhoittua omalle pedilleen ennen kuin pääsee touhottamaan vieraiden kanssa. Ehkä tämä onnistuu viimeistään sitten, kun ikää alkaa olla siinä kymmenen kieppeillä. Tänäänkin Oo veti aamulla kahdet railakkaat ilohepulit rapussa kun otin vahingossa väärän avaimen mukaan aamulenkille ja piti lainata seinänaapurilta puhelinta isännöitsijän hätyyttelyyn.
"AI MENNÄÄNKSME NAAPURIN SEDÄLLE KYLÄÄN?!?!? JEE" "...eeei..."
"TULEEKS TOI TOINEN SETÄ MEILLE NYT KYLÄÄN KUN SE AVAA OVENKIN?! WHUHUU" "...eeei..."
Tylsää olis elämä ilman tuota otusta!

2 kommenttia:

  1. Minä niin tunnistan erään pienen omissa nurkissa pyörivän koiraotuksen noista kuvauksista. Ja minä niin yhdyn tuohon bloggauksen viimeiseen lausahdukseen.

    Hyvä idea tuo "oma peti" -juttu. Pitäisiköhän Niulla koettaa, se kun on yleisesti niin hyväkäytöksinen pieni otus, mutta vieraita nähdessään saa siivet selkään ja alkaa mouruta ja vikistä kuin kissakettu.

    Onnellisia olemma, kun kodeistamme löytyy lapin"hassu"koira. :)

    VastaaPoista
  2. :) Ihania molemmat hassut!

    Suosittelen koklaamaan, mää ainakin ajattelisin että tuon homman osaamisesta vois olla hyötyä muutenkin. Omalle pedille rauhoittuminen "käskystä" kuulostaa mun mielestä monikäyttöiseltä jutulta, katsotaan et miten tämä opettelu lähtee käyntiin :)

    Ainakin Oon koirakaveri oli hoksannut nopsasti, että oma paikka/peti onkin kiva juttu kun saa kuulemma päivän nakerteluherkut siinä. Varmaan pääasia on et sais koiran just aina opetteluvaiheessa rauhalliseen mielentilaan siinä pedillä.

    Rapsuja Niulle!

    VastaaPoista