perjantai 12. helmikuuta 2010

Villisti 12 viikkoa!

Oodille tuli tänään tusinan verran viikkoja mittariin, joten suunnattiin sen kunniaksi heti aamusta eläinlääkärille ottamaan rokotusta. Oltiinkin klinikan ekat asiakkaat, ja saatiinkin Oodin riemuksi koko henkilökunnan jakamaton huomio heti sisään astuttuamme!

Oodilla oli, kuten saatatte arvata, moniakin mielipiteitä siitä, kuinka IIIIIIIIHANAAAAN paikkaan oltiin tultu IIIIIIIIIIIHANIEN uusien ihmisten keskelle! "No sinullapa on paljon asiaa!" "Juu, Oodi tykkää kertoa mielipiteensä asioista..." Eikä jatkuva sylissä oleminen olisi kiinnostanut yhtään kun olisi vaan pitänyt päästä tutustumaan ihan kaikkeen ja kaikkiin! Pieni häntä paukutti lakkaamatta mahaani/kylkiäni ja koiruus oli koko ajan liskopäänä valmiina kaikkiin ihaniin silityksiin. Iiiiih iiih iih myyyyyyyyyh -haukotus- myyyyhmyyyh iiiih iuiuiuiuiu nghhh nghhh -möyrmöyrfläpfläpfläp-. Vastaanottotiskin täti ihasteli myös Oodin kaunista, virallista nimeä. "Siis kuulitteko miten ihana nimi!! Aina Valpas Oikeasti Odotettu!" Kerroin myös Oodin veljien ja Haiku-sisaren nimet ja se aiheutti myös lisää ihastuneita huokauksia. Eli terkut nimeäjätiimille ja erityisesti siis Johannalle :)

Kun päästiin kivan lääkärin huoneeseen, Oodi olisi mieluummin seuraillut rokotusliemien sekoittelemista lähempää kuin vain tutkimuspöydältä ja olikin pitelemistä ettei ympäriinsä viuhtova neitonen olisi pudonnut pöydältä alas! Tohtori sanoi, että tyttö on sopusuhtainen, ei liian lihava eikä liian laiha, purenta on siisti ja muutenkin kaikki oli kunnossa. Navasta ei kuulemma tarvitse huolehtia, on aika pieni eikä painu sisään. Sydänääniä täytyy vielä ensi kerralla kuunnella uudestaan kun nyt ei niitä saatu kovin yhtäjaksoisina kuuluviin kun Oodi veti omaa äänekästä settiään samalla :'DD Itse rokotusta Oodi ei huomannut kun sai lääkäriltä herkkunappuloita eteensä, tosin ne upposivat neitoon sitä tahtia että rokotuksen antamisen ajaksi piti tytsyn eteen laittaa koko (pieni) pussi että viihdykettä riittäisi pistämisen ajaksi...

Kuukauden päästä siis uudestaan! Eläinlääkäri sanoi että rabiesrokotteen voisi vielä sitten ottaa erikseen eikä ensi kerralla samassa, ja tämä olikin uusi juttu mulle. Kertokaatte te paremmin tietävät (Johanna?) että miten kannattaa toimia? Onko tuo uusi suositus nyt vain uusi rahastusyritys vai olisiko erikseen ottaminen oikeasti parempi juttu? Lääkäri kun sanoi että voi tehdä miten itse halutaan.

Ja hei, villin 12 viikon saavuttamisen kunniaksi aina valpas ja aina rakas pörröturkki piilotti tänään luun ihan ekaa kertaa ihan niin kuin isot lappalaiset! Ensin piti vähän "kaivaa" muovimattoa, että luu menisi paremmin piiloon. Vielä ei neitonen luuta ilmalla "peittänyt" mutta kovin salaiselta touhu muuten vaikutti ;)

6 kommenttia:

  1. Heips ja onnea ekasta rokotuksesta!

    Meillä myös rabies laitettiin automaattisesti erikseen, eläinlääkäri sanoi vain, että näille herkille roduille laitetaan nykyään erikseen.

    Tosin, meillä on toki eri rotuinen koiruuskin (vaikka lappalaiseksi itseään nykyään tuntuukin välillä luulevan hyppiessään uppohankeen), että mikä on viimeinen totuus lappalaisten kohdalla, sen tietää varmasti Johanna paremmin. Sen kun vaan piti minunkin tulla tänne sananen sanomaan, kun saman pistin minäkin merkille Pekan 2. rokotuksessa.

    Kuivatun keuhkon sulotuoksuiset terkut Pekalta Oodille!

    VastaaPoista
  2. Terveisiä Oodille toivottaa Topi-veli. Käytiin tänään mekin eläinlääkärillä rokotuksissa. Potra poika otti tilanteen rauhallisesti ja ei ollut moksiskaan eläinlääkärin toimenpiteistä. Terveeksi todettiin muutoinkin, joten pikkukaveri on kehittynyt hyvää vauhtia. Taisi eläinlääkärikäynti kuitenkin vähän jännittää kun kotiin päästyä Topi viiletti ympäri taloa tuulen nopeudella. Terveisin Topi ja kotijoukot!

    VastaaPoista
  3. Nykyisin taitaa virallinen suositus olla, että laitetaan rabies ja se tehoste erikseen, väliin suositellaan noin kahta viikkoa. Tosin toiset eläinlääkärit vaan tuikkaavat ne molemmat kerralla, ja meidän lappalaisille ne on taidettu ainakin aikaisempina vuosina laittaa samalla.
    Kääpiöpinseriä sanotaan niin rokotusherkäksi roduksi, että niille eivät mielellään laita samaan aikaan, MUTTA poikkeus vahvistaa tässäkin säännön ja Brella Pekansisko ainakin sai molemmat rokotukset kerralla, eikä niistä mitään rokotusreaktioita tullut.

    Eli sanoisin Elina, että tee niin kuin sinusta tuntuu. Kysy vaikka eläinlääkäriltä, mitä kokemuksia hänellä on nimenomaan lappalaisten rokottamisesta. Täällä muuten ei peritä klinikkamaksua uudelleen siitä, jos on käynyt yhden kuukauden sisällä edellisen kerran rokotuksilla. Vain rokotuksen hinta otetaan siitä rabieksesta käsittääkseni.

    VastaaPoista
  4. Voi Pekkaa, hankihyppely onkin ihan parasta! Pekka on seuraillut lappalaisten touhuja ja ottanut mallia :D Lumihankihyppely kun on ainakin Oodin mielestä ihan parasta!

    Ja Topille ja porukoille terkut takaisin! Voin kuvitella sitä viiletystä, Oodikin välillä ottaa maitopurkin suuhunsa ja rallaa ympäri asuntoa! Kiva kuulla Topista :)

    Ehkä mietin vielä miten tehdään sen rokotteen kanssa, mutta tällä hetkellä tuntuu että kivempi olis ottaa kaikki vaan samalla niin pääsisi pikemmin tutustumaan uusiin koiriin jne. kun ei tule taas kahden viikon karanteenia lisää. Kyselin vähän kavereiden kokemuksia ja samalla ovat ottaneet kaikki. Mutta täytyy miettiä, kiitos pohdinta-avusta kaikille :)

    VastaaPoista
  5. Vielä soppaa hämmentäen. Me käytiin hakemassa Milli Puurattaren kennelistä viikonloppuna. Jos oikein muistan kahden tunnin opastuksesta niin rokotukset voi antaa samaan aikaan.

    Milli muuten vaikuttaa Siilinjärvellä, kun tätä blogia taitaa muutkin siilinjärveläiset lukea. Riehutaan jos tavataan :)

    -Mika

    VastaaPoista
  6. Okei, kiitos hämmentämisestä! Eiköhän nuo samalla kerralla menisi...

    Terkut Oodilta Millille, varmasti ihana pentunen :)

    VastaaPoista