lauantai 18. elokuuta 2012

Pyörähtelyä Porvoossa, kahviloita koiraihmiselle ja vähän aarteita arjessakin


Tehtiin päivän pyörähdys Porvoossa Oodin kanssa. Aluksi piti lähteä reissuun ilman koiraa, mutta otin sitten kuitenkin kaverin messiin. Lähinnä pyörittiin sekä uuden että vanhan kaupungin kaduilla fiilistelemässä kesää.

Kahvilla käväistiin ihanassa Cafe Rongossa, ihan senkin takia että kyseiseen paikkaan sai mennä neljällä tassullakin. Menisin kyllä ihan ilman koiraakin niiden kaikkien tarjoomusten takia, aijai mitä herkkuja! Oodille tarjoiltiin vesikuppi ihan pöytään asti, ja saksalainen/saksankielinen/saksankielisenkuuloinen turistitäti kävi tarjoamassa suomikoiralle myös silityksiä.

On hieno homma tässä aika kontrolloidussa yhteiskunnassa, että nykyään kahviloiden ja ravintoloiden pitäjät saa ihan itse päättää siitä, onko koirakaverit tervetulleita vai ei. Kaikkialle ei piskienkään tarvitse päästä, mutta asiallisesti käyttäytyvän karvakaverin kanssa on mukava mennä vaikka lenkin lomassa käymään kahvilla. Pelkästään terassillekin pääseminen on hieno homma, jos koiralle löytyy sieltä kuumana päivänä varjoisa soppi. Kuitenkin yksin koiran kanssa liikkuessa on kätevää, jos pääsee koiran kanssa sisälle asti hakemaan kahvinsa.

Toinen koiraystävällinen paikka, jota voidaan myös suositella, on Järvenpäässä sijaitseva Vanhankylänniemen kartano. Evästysten haku ja terassilla olo toimi sielläkin koiran kanssa mutkattomasti ja ovella olevassa lappusessa koiratkin toivotettiin tervetulleiksi.


Herkkuja löytyy paitsi kahvilasta niin myös kotoa. Suuri nahkaluu on Oon mielestä vähän kinkkinen syötävä, mutta ainakin sitä voi Klonkun "my precious" -tyyliin hautoa päiväunialustana.

Ja retkiä voi tehdä myös pienellä budjetilla ihan lähimetsään...

2 kommenttia: