sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Arvoisa koiranulkoiluttajatoveri...

...jokaisella koiralla on oikeus omaan tilaan. Varsinkin kaupungissa hihnalenkillä.

Jos toinen koira kulkee nätisti hihnassa ihmisensä vierellä, älä päästä omaa koiraasi kysymättä ja yllättäen sen lähelle. Siinä sinun omassa koirassasi on kiinni verme nimeltä hihna, jota voi tarvittaessa ottaa lyhyemmälle. Jos tuo toinen koira murisee tai rähähtää, kun sinun koirasi tulee viiden sentin päähän sen kuonosta tai peräpäästä, katso silloin koiran sijaan peiliin.

Haluatko tällaisen tilanteen jälkeen ITSE kouluttaa tuolle koiralle koko ohittamisasian uudestaan, jos siltä menee sinun toimintasi takia vaikka kokonaan luottamus ihmisen kykyyn suojata sitä ohitustilanteissa?

Avaa suusi ja kysy ensin lupaa kuonotusten moikkaamiseen, tai vie koirasi vaikka käymään koirapuistossa. Kiitos.

2 kommenttia:

  1. Oh, yhdyn tähän koko sydämestäni! Miten vaikeaa voikaan olla ymmärtää näin yksinkertaista lenkitysetikettiä?! Koiralla toki on omakin tahto, se ehkä haluaa pysähtyä keskelle katua odottamaan vastaantulijaa tai tervehtiä jokaista lajitoveria, mutta ihminen hihnan toisessa päässä on koiran käytöksestä vastuussa, eikä koiran tahtoon todellakaan tarvitse alistua! Hihna on koiran kaulassa käyttämistä varten...

    Toivottavasti tilanteesta ei jäänyt Oodin mieleen liian syviä epäilyksiä!

    VastaaPoista
  2. Joo, grrr. Tällä viikolla noita läheltä piti -tilanteita on käynyt meille monta kertaa! Melkein karvoissa on oltu jo kiinni, ja tänään tosiaan yksi päästi koiransa tulemaan takaapäin kohti perskarvoja. Kiva.

    Onneksi Oodi on jo sen verran vanha ja siksi suht "vakaa", niin että palautuminen tilanteista on ollut aika nopeaa - murkkuikäisen kanssa joutuisi lähtemään aina nollasta.

    VastaaPoista