torstai 13. toukokuuta 2010

Kevät toi, kevät toi punkkisen. Kevät toi, kevät toi juoksusen.

Tänään päivällä irrottelin Oodin kulmakarvasta kevään ensimmäisen punkin. Pitkään on pitänyt mennä apteekkiin hakemaan oikeat punkkipihdit iljetysten irroittelua varten, mutta tänään piti pärjätä ihan vaan tavallisilla pinseteillä. Oodi hienosti jaksoi istua/pötköttää kainalossa jokusen tovin kun ruuvailin verenimijää irti. Toinen punkki löytyi nyt illalla Oodin huulesta. En olisi välttämättä ovelasti piiloutunutta kaveria vielä huomannut, ellen olisi Oodin suuta tutkiessani tuntenut huulessa kovaa, herneenkokoista palluraa. Friikkasin tietty heti että nyt neidillä on joku kasvain huulessa, kun juuri tässä vähän aikaa sitten koiran hampaiden anatomiasta googlaillessani törmäsin kaikenlaisiin suukasvaimenpoistokuviin, joissa oli juuri samanlaisia möykkyjä. Patissa oli kuitenkin kiinni punkkivieras, joka varmaan on ärsytyksen aiheuttanut.

Bongasin netistä punkkirauta -nimisen punkkienirroitussysteemin (www.punkkirauta.com) ja ajattelin pihtien sijaan ostaa sen. Vähän vaan arveluttaa, että josko punkkiällötykset lentelee minne sattuu jos koira intoutuu kesken irroituksen sinkoilemaan, mutta pitää koklata. Exspotia olisi tarkoitus laittaa Oodin niskaan heti vaan kun jalan terveys sen sallii, ajattelin nimittäin että nyt kun jalkaan on tulossa uusi leikkaushaava niin Exspotin kaltainen myrkky on liian tujua iholle laitettavaksi.

Ja ne juoksuset sitten... Näyttäisi ja vaikuttaisi siltä että vielä pikkukakkosiässä oleva Oodi tekee hyvää vauhtia ensimmäisiä juoksujaan kymmentä päivää vaille kuusikuisena. Oodi kiittäisi jos tietäisi mitä tänne kirjoittelen, mutta mitäpä suotta kaunistelemaan; "torttu" näyttäis olevan turvoksissa ja vähän ehkä ns. limainen, maailman hajuja tuoksutellaan hyvin intensiivisesti ja pientä levottomuutta ja väsymystäkin on ilmassa. Merkkailua ei Oodi ole harrastanut kun eipä me kovin suurella alueella liikuta ja kotinurmikolla ei juuri muiden hajuja ole. Voi olla että olen ihan väärässä, mutta jännityksellä seurailen että mihin tämä tilanne kehittyy! Jos nyt ei ainakaan mitään tulehdusta olisi kuitenkaan.

EDIT 9:29 Tajusin, että nyt tästä voi saada sen kuvan että täällä ollaan jo täydessä juoksuvauhdissa. Kuitenkin varsinkin nuo fyysiset "muutokset" on tosi hiuksenhienoja, ja muutkin voi johtua vaan siitä että Oodi on nyt saanut olla aktiivisempi liikkuja ja sitä myöten pääsee tuoksuttelemaan uusiin paikkoihin ja väsyykin enempi. Mutta on sekin mahdollista, että nämä enteilee ekoja juoksuja, jotka kuulemma voi olla kummalliset verrattuna sitten tuleviin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti