torstai 20. toukokuuta 2010

Potilas 34562 tänään tasan 6kk



Tässä ne nyt on. Oodi käveli tänään kaikilla neljällä tassullaan ihan itse autosta klinikalle pinnojen poistoa varten ja neitonen kirjattiin sisään noin kello 14.30. Oodi käyttäytyi äärimmäisen hienosti, tutulle hoitajalle piti aluksi vöyhöttää tassujen täydeltä mutta nopeasti tytsy rauhoittui leikkaussalin odotustilan matolle nuuskuttelemaan.

Puntari näytti 11,4kg. Viime maanantaina lukema oli 11,2kg, sitä ennen 10,8kg ja sitä ennen 10,4kg ja sitä ennen en muista tarkalleen mutta olisko ollut 10,2kg. Melkeinpä nätin tasaisesti on siis tullut 200g painoa lisää aina viikossa.

Sitten pistettiinkin taas nukkumattiainetta kankkuun ja Oodi kellahti nukkumaan. Vähän yli neljä kävin pienen potilaan hakemassa kotiin ja tuossa se nyt kellii kieli ulkona. Oodi siis luovutettiin tällä kertaa hieman aikaisemmin, joten tässä menee vielä muutama tunti että neitokainen on tolpillaan.


Kutakuinkin kuvassa olevalla tavalla olivat piikit Oodin jalassa. Suorat päät sääriluun sisällä ja käyrät päät ristissä vasten murtunutta kyhmyä.

Melkoiset kapineet, koska ilmeisesti jalka alkaa olla kunnossa. Kontrollikuvia ei enää oteta, ellei Oodi ala aristella tai ontua jalkaa. Ompeleet poistetaan 10-12 -päivän kuluttua, siihen asti liikuttaminen tapahtuu hihnassa ja sen jälkeen saa taas elää normaalisti. Kuulostaa aika hurjalta. Tuntuu ihan uskomattomalta että tämä olisi nyt sitten tässä. Ilmeisesti polvilumpioon tai kasvulinjoihin ei ainakaan vielä ole tullut muutoksia, eikä ole ollut puhetta että voiko niitä vielä tulla. Ehkäpä soitan vielä ortopedille ja kysäisen, samalla ajattelin myös kysyä että voiko olla että tämä prosessi on vaikuttanut/vaikuttaa Oodin lonkkiin jotenkin.

Fysioterapiasta ei ole ollut vielä puhetta, mutta taidan itse ortopedille soitettuani ottaa yhteyttä fysioterapeuttiin. Kuntoutuminenhan ei tapahdu mitenkään kertarysäyksessä, vaan haluan että saadaan ammattilaiselta ohjeita että miten tästä eteenpäin toimitaan, ja miten jalkaa voi jumppailla ja voimistaa, koska lihaksiahan tuossa kintussa ei juuri ole. Kulmaus on nyt sentään lähtenyt jo muodostumaan. Pentu toki varmasti liikkuu mielellään itsekin monipuolisesti ja aktiivisesti, mutta uskoisin että näin mittavan toipumisajan jälkeen fysioterapeutti on se, joka osaa auttaa eteenpäin niin että jalka oikeasti kuntoutuu.


Onnenapilat osa 2

Todella hämmentynyt olo. Tämä on ihan mielettömän ihana lahja puoli vuotta tänään täyttävälle Oodille ja tietysti minulle sekä Oodin luokseni sijoittaneille Johannalle ja Anulle myös. Terveet koiranpäivät alkavat häämöttää tulevaisuudessa ja pian pentu pääsee taas touhuamaan pentujen juttuja. Iloitsemaan, haistelemaan, liikkumaan, tutustumaan ja heiluttelemaan häntää koko maailmalle. Sitä ennen vielä täytyy kuntoutua ja toivoa, että kaikki menisi tästä eteenpäin mahdollisimman hyvin ilman lisävaivoja!

Aivan uskomaton tapaus tuo koiruus, jonka häntä herää aina paljon ennen koiraa <3

3 kommenttia:

  1. Jipii, onpa iloisia uutisia! Onnea sinne puolivuotiselle, jopa on riemukasta, että kohta saa teuhuta taas täysillä ja loikkia ja pomppia ja temuta sydämensä kyllyydestä. :)

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä, tsemppiä :) Loppu häämöttää!!

    VastaaPoista
  3. Oodille puolivuotisonnittelut! Kiva, että hiljalleen pääsette maistelemaan normaalia koiranelämää!

    VastaaPoista