maanantai 18. tammikuuta 2010

Oodi yksinololle!

Tänään koettiin suuri hetki. Siihen valmistauduttiin "välinpitämättömyydellä ja väsytyksellä". Aamulla herättiin, syötiin ja touhuttiin, Oodi otti torkut, käytiin jäällä, syötiin ja touhuttiin KUNNES tidididii Oodi väsähti ja kävin parin tunnin luennolla yliopistolla niin että neiti jäi yksikseen.

Jätin Oodille sallittua revittävää ja leluja muiden hyödykkeiden (peti, vesi, pissipaikka) ohella, ja peukut pystyssä poistuin kotiovesta. Kun tulin takaisin, oli näköjään leikitty, syöty, ratkottu talouspaperirullahylsyn sisällä olleen mahapullan arvoitus ja ilmeisesti myös nukuttu menestyksekkäästi. Kukaan ei ole tullut ainakaan vielä laittamaan meitä häätöäänestykseen, tosin talokin taitaa olla aika tyhjillään, mutta silti! Todennäköisesti Oodi on vähän koklannut että tulisinko takaisin jos pienesti/suuremmin vinkkaroisi, mutta tarttunut sitten muihin aktiviteetteihin. Kun tulin, yllätin Oodin pötköttelemästä rauhallisesti.

Tästä on hyvä jatkaa yksinolotreenejä :)

3 kommenttia:

  1. Wautsi! Hienoa.

    Meillä huomasin näistä, että Ilon lähdön jälkeen osasivat olla "yksin" ( kolmin ) alakerrassa tiettyjen rutiinien jälkeen, ja aamulla miehen navetalle lähtö ei vielä tarkoittanut niille minkään aktiviteetin alkamista, joten olivat hiljaa ja odottelivat rauhassa. Lasten kouluunlähtö oli sitten jo sellainen härdelli, mihin piti saada osallistua ja jos ei pentuaitauksesta yön jäljiltä päästy hetipaikalla pois, alettiin mieletön älämölö.

    Hyvät suunnitelmat ja nimenomaan myös tuo "välinpitämättömyys" ovat hyviä keinoja. Tästä on hyvä jatkaa!

    Johanna

    VastaaPoista
  2. Ne taitaa nuo rutiinit olla tärkeitä näille koiralapsillekin! Hyvä kuulla, täytyy käyttää hyödyksi. Ja harjoitellaan aluksi pidempiä yksinoloja väsyneenä (ja tähdätään siihen että väsy osuu sopivaan kohtaan) niin on vähän iisimpää. :) Harjoituksia jatketaan!

    VastaaPoista
  3. Täältäkin kovasti liputetaan rutiinien puolesta - nimimerkillä tänä päivänä koirat automaattisesti paneutuvat aamuruoan nauttimisen jälkeen maate omille paikoilleen, ja ehkä hieman silmillä seuraavat, kun teen lähtöä töihin (tähän on siis päästy, kun koira on lähes kolmevuotias). Ennen aamuruokaa on käyty aina ulkona ja hetken aikaa touhuttu sisällä. Itse olen katsonut parhaimmaksi pitää näitä samoja aamurutiineja yllä myös viikonloppuisin (ellei ole mitään harrastusaktiviteettia tm. menoa koirien kanssa) - eli aamuruoan jälkeen koirat makoilevat omissa oloissaan, vaikka kotosalla olisinkin.

    Ja meilläkin lattian vuoraaminen kaikenlaisella sallitulla järsittävällä tavaralla auttoi pitämään huonekalut/ovet/ovenkarmit yms. ehjänä...ei pikkupentu ehdi miettimään mitään kiellettyä, kun kaikkea sallittua on tarjolla yllin kyllin =)

    VastaaPoista