perjantai 26. maaliskuuta 2010

Onnea ja onnettomuutta

Tämän blogipäivityksen piti olla ilontäyteinen hehkutus siitä että käytiin ensimmäistä kertaa Jyväskylän koirapuistossa tutustumassa uusiin ihaniin kavereihin. Me kyllä käytiin ja oli ihanaa, Oodilla oli mukavat leikit ensin pienten puolella erityisesti yhden töppöjalkapoitsun kanssa ja aidan läpi nuuskuteltiin hännät heiluen myös isomman puolen temmeltäjiä. Kun sitten pikkukaverit olivat lähdössä, ajateltiin vielä käväistä isompien puolella tutustumassa. Jotkut isommista temusivat keskenään ja osa tuli haistelemaan pientä tulokasta, osasivat hirmuisen nätisti olla pentusen kanssa ja koiralauma pyöri ympäriinsä toisiaan ihmetellen.

Äkkiä kuitenkin homman pysäytti ihan jäätävä huuto ja muut koirat kavahtivat taaksepäin katsoen kysyvästi pientä ystäväänsä Oodia, joka seisoi keskellä puistoa vasen takakoipi koukussa ja ilmassa ja huusi kuin päätä olisi leikattu. Riensin paikalle ja yhdessä muiden puistoilijoiden kanssa jalkaa tarkasteltiin, mutta koska Oodi ei jalalle yhtään painoa varannut, lähdettiin oitis muutaman sadan metrin päähän Viitaniemen eläinlääkäriasemalle.

Viitaniemessä Oodi pääsi ihanan pian lääkäriä tapaamaan, vaikka oltiin vaan äkisti rynnitty paikalle. Neitonen rauhoitettiin ja vietiin röntgenkuvaan. Samalla meikäläinen yritti pysyä tolpillaan kun alkoi jostain syystä yhtäkkiä ihan älyttömästi pyörryttää... Mikäpäs sen mukavampaa, koiruus makaa sylissä taju kankaalla ja on pakko siirtää se tutkimuspöydälle pötköttelemään kun meinaa taju mennä itseltäkin. Onneksi ei mennyt. Röntgenissä näkyi sääriluun kyhmyn alaosan murtuma/irtauma, yleisin koiruuksien jalkamurtumista kuulemma. Siihen kohtaan kiinnittyy joku jänne jonka alta luu on sitten murtunut. Todennäköisesti Oodin jalka on vääntynyt hiukan ja siihen on tullut painoa esimerkiksi toisen koiran osuessa siihen. Tosi huono tuuri siis.

Viitaniemestä lähettivät meidät heti Kirriin eläinortopedille, Oodi nukutettuna ja lääkittynä huristeltiin siis sinne hetimiten. Leikkaushoitoa ei ortopedi tässä vaiheessa katsonut tarpeelliseksi, vaan jalkaan laitettiin kipsi jota pidetään kaksi viikkoa ja sitten mennään kontrolliin. Toivottavasti jalka luutuu eikä Oodi joudu leikkauspöydälle :(

Tötterö on nyt päässä, kipsi jalassa ja sydänkääre siinä päällä. Ulkona saadaan käydä kipsi suojattuna rauhallisia lenkkejä 3x20min päivässä, muuten vain tarpeilla. Sisällä ei saa riehua, hyppiä, liukastella tai ryömiä mihinkään. Öiksi saan ihanilta ystäviltä lainaan tilavan näyttelyhäkin, jossa Oodi tulee nukkumaan yönsä nyt ainakin kahden viikon ajan. Menevästä pennusta kun ei yöllä tiedä että mitä neito keksii aikansa kuluksi. Kipulääkettä neito napsii pari kertaa päivässä.



Näinkin voi siis käydä. Erityiskiitokset avusta eläinlääkäriin meitä auttamaan rientäneille ystävilleni!!!

Oodi toivottaa kaikille koiraystäville parempaa onnea ja terveitä jalkoja! Pitäkää peukkuja että täällä luudutaan hyvin ja Oodi pääsee pian taas nauttimaan koiranelämästä ihan täysillä :)

8 kommenttia:

  1. Huh,oikein säikähdin kun tulin tälle sivulle ja näin Oodin kuvan..Koittakaahan pärjätä!

    -Elias :(

    VastaaPoista
  2. Voi paska! Hirveen huono säkä kyllä. Paranemisia Oodille, ja paljon pusuja ja rapsutuksia.
    Janica ja Rita

    VastaaPoista
  3. Kuten sanottu, paska tuuri :( Pikaista paranemista ja rikkimenneeseen luuhun lujempi kohta sit vaan.

    Ja kokemuksia, kokemuksia koiranpidosta. "Nyt minä tämänkin tiedän.", koita ajatella Elina niin! Voimia!

    VastaaPoista
  4. Täältäkin lähetetään pikaiset paranemistoivotukset Oodille sekä tsempitykset emännälle. Todella huono tuuri, mutta näinhän se menee...elämä on. Nyt vain nenä pystyyn, jalka kuntoon ja täysillä vaan eteenpäin!

    ^Marja

    VastaaPoista
  5. Voi Oodi reppana! Tsemppiä toipilaalle ja emännälle! Tekevälle sattuu, oli sitten koiranpentu tai ihminen. :( Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  6. Niin, tosi huonoa tuuria! Kiitos tsempeistä!

    Mutta iloitaan siitä että ei käynyt pahemmin, onneksi paranemisennuste on hyvä tavalla tai toisella :) Ei onneksi ole elämästä ja kuolemasta kysymys, se olisi paljon kamalampaa.

    VastaaPoista
  7. Lemmikiltä ottaisi melkein minkä tahansa vaivan itselleen. Onneksi Oodi ottaa kiltisti lääkkeet ja onneksi meillä Jyväskylässä on hyvät eläinlääkäriasemat. Pikaista paranemista Oodille (ja sinullekin, koska sinä olet varmaan huolesta soikeana).

    VastaaPoista
  8. Kiitos! Ja kyllä, meillä on tosi hyvät eläinlääkäriasemat. Erityisen kiitollinen olen siitä, että päästiin Keski-Suomen eläinklinikalle ortopedi Sointu Jalkasen (toivottavasti nimi on enne...) vastaanotolle heti, vaikka oli perjantai-iltapäivä ja tohtori oli lähdössä puolen tunnin sisällä kotiin. Oli kuitenkin yliaikaa töissä ihan että sai meille ohjeet sun muut kirjoiteltua <333 Joku nyt varmaan sanoisi että sillä hinnalla pitää jo vähän kirjoitellakin mutta silti. Olisi voinut sanoa että ei enää ehdi ottaa meitä vastaan, ja sitten oltais oltu kyllä pulassa!!! Ja Viitaniemessäkin ottivat meidät kyllä heti hyvään huomaan. Hienoa, että meillä on osaavia ja asialleen omistautuneita eläinlääkäreitä täällä.

    VastaaPoista